Arkitekter

80% av all smuts i en byggnad hinner in genom huvudentrén. I en byggnad där 100 personer går in varje dag betyder det 200kg sand, grus och smuts varje år. Med en smart och hållbart byggande kan man påverka var den mängden smuts skall hamna i huset. Det går att stoppa sand och grus innan det orsakar stopp i rulltrappor eller sliter sönder fina trägolv helt i onödan.

Torkmatta i entré på Nodhuset i Kista

Det går också att spara städtimmar och undvika ständigt plaskblöta golv i hissar under vinterhalvåret. Vårt varierande skandinaviska klimat och vårt flitiga användande av salt och sand på vinterhalvåret ställer helt andra krav på lösningar, jämfört med vad som kan fungera i andra länder.

Om man tänker rätt från början så behöver tilltänkta hyresgäster inte bekosta lösa mattor som ligger ovanpå golvet sex månader om året för att klara halkan och städningen.

Mycket bättre att integrera effektiva produkter i golven från början, för att hela huset ska bli ett mer hållbart och modernt alternativ. Dessutom finns sedan 2017 helt pvc-fria skrapmattor (V-Mat Eco) som har näst högsta klassningen av SundaHus Miljödata.

Hur kan vi hjälpa dig som arkitekt?

Kontakta oss så berättar vi gärna om goda exempel och fungerande lösningar.

Bostadsrättsföreningar

Skrapmatta som monteras i en BRF.

Det finns så mycket städtimmar att spara och så mycket golv att rädda om man stoppar smutsen utanför eller strax innanför entrén. Dessutom bidrar en effektiv entrélösning till ett bättre första intryck och det är väl trevligt att få vart man än är på väg in.

Torkmatta i entré till bostadsrättsförening

Ibland är ytan för en bra skrapmatta väldigt snålt tilltagen i bostadsentréer. Kanske för att någon hade otur när de tänkte redan vid ritbordet. Eller för att man när en dröm om att alla som kommer in genom porten skall stanna och stampa av sig snö och slask, samt torka av skorna regelbundet på skrapmattan. 

I båda fall finns det ändå möjlighet att försöka rätta till det hela. Med ett litet omtag och med hjälp av goda exempel från annat håll har man stor chans att bättra på resultatet.

Hur kan vi hjälpa din bostadsrättsförening?

Vi har hjälpt många bostadsrättsföreningar genom åren och vet vad som fungerar bra i både äldre och yngre fastigheter. Vi har allt från nya skrapgaller i trappnosar, till fasta torkmattor för alla slags golv, även i hissar.

Ring oss på 072-222 11 90 eller skicka oss ett mejl så hjälps vi åt att hitta en lösning som passar er.

Byggbolag

Montering och finjustering av skrapmatta.

Vi hjälper er att ta fram och leverera de produkter och lösningar som er kund önskar. Vi kan dessutom berätta och ge råd om vad som faktiskt fungerar i verkligheten i olika entrémiljöer, inte bara på ritningen.​

Skrapgaller i entré till byggprojekt för byggföretag.

Skrapgaller

När det gäller utvändiga skrapgaller, så förespråkar vi tandad gallerdurk (Atlasgaller) som klarar vintern betydligt bättre än slät gallerdurk som lätt blir för hal.

Viktigt är också att dimensionera och dela upp durkarna i flera minder sektioner i förhållande till ramen, för att få rätt bärighet och styrka i hela konstruktionen.

Skrapmatta i entré på Jula

Skrapmattor och torkmattor

Det finns många olika fabrikat och modeller av skrapmattor i lika många prisklasser. Fortfarande förekommer det dock lite för ofta samma typ av skrapmatta i bygghandlingarna som det gjorde för över 50 år sedan. Trots att produktutvecklingen har gått framåt och miljökraven har ändrats en hel del sedan dess.

Grönt och hållbart byggande

Vi kan berätta vad som är bäst för miljön och för människorna som skall bo i husen ni bygger. Tar man sig lite tid och tänker rätt från början, så blir det stora miljövinster.

Hur kan vi hjälpa ditt byggbolag?

Kontakta oss så delar vi gärna med oss av våra erfarenheter från verkligheten.

Ring oss på 072-222 11 90 eller fyll i kontaktformuläret.